Londra’da Karma Sergi: Tezhip, Sulu boya, Minyatür

Yazıcı-dostu sürüm

17 Mayıs 2017 tarihinde Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde 6 sanatçının oluşturduğu karma serginin açılışı gerçekleşti. Enstitünün ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılışına sanatseverler ile çok sayıda davetli katıldı. Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş’un açılış konuşmasını yaptığı gecede Büyükelçilik Başkatibi Ahenk Dereli de sanatçılara katılım sertifikalarını takdim etti.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu 6 genç sanatçının eserlerinden oluşan sergi içerisinde geleneksel Türk Sanatlarının ve suluboya resim sanatının modern bir biçimde yorumlandığı 40’tan fazla çalışmayı barındırıyor.  Gülşah Çaçan, Nurgül Tanrıverdi, Gülten Aygün, Nilüfer Sur, Asım Yiğit ve Yılmaz Bulut’un çalışmalarının yer aldığı sergide, özellikle İstanbul konulu minyatür ve suluboya eserlerle Türkiye'nin kültürel zenginliğine dikkat çekiliyor.

Geleneksel sanatlar, milletlerin kültürel zenginliğinin en canlı belgeleridir. Kültürlerin beşiği ve geçit yolu olan Türkiye’de de geleneksel sanatların çok zengin bir geçmişi bulunmaktadır. Sanatkârların güzele ulaşmak ve geleceğe uzanmak isteği, duygu ve düşünceleri hep var olmuştur. Duyguların yansıması olan sanat, 6 farklı sanatçının yorumları ve manevi duyguları ile birleşerek, özellikle İstanbul konulu minyatür ve suluboya ile yapılan eserler ile bu sergiyi ortaya koymuştur. “Bulanlar arayanlardır” düsturuyla yola çıkan bu sanatçılar “Ben gizli bir hazine idim, sevilmek ve bilinmek istedim” sırrıyla eserlerini sanatseverlerle buluşturmak için bir araya gelmişlerdir.

Sergi, 8 Haziran Perşembe gününe kadar Londra Yunus Emre Enstitüsünde hafta içi saat 10:30 ile 20:30 arası ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.