Anadolu’da Müzikle Tedavi Londra Yunus Emre Enstitüsünde Anlatıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen “Tedavide Müzik” isimli seminer, 2 Aralık 2016 tarihinde yapıldı.

Konuşmayı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Öztürk gerçekleştirirken, konuşmanın moderatörlüğünü Londra Yunus Emre Enstitüsü Kültür-Sanat Koordinatörü Dr. Sebahattin Abdurrahman yaptı.

Çok sayıda dinleyiciden ilgi gören konuşmaya Öztürk, tedavide müzik uygulamalarının tarihteki yerini, önemli düşünürlerin görüşlerini dile getirerek başladı. Selçuklu ve Osmanlılarda müziğin tedavilerde nasıl ve ne zamana kadar kullanıldığını açıkladıktan sonra Edirne II. Bayezid Külliyesi ve Şifahanesi ile Kayseri Gevher Nesibe Şifahanesi’nden örnekler vererek konuşmayı sürdürdü. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen sertifika ile Türkiye’nin ilk müzik terapisti olan Prof. Dr. Öztürk, konuşmasının devamında müzik ile tedavinin 2014 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları olarak kabul edildiği bilgisini paylaştıktan sonra son dönemde bu alandaki gelişmelerden bahsederek konuşmasını bitirdi.

Etkinlik soru cevap bölümüyle son buldu.