Ayfer Tunç Söyleşi ve Kitap İmza Günü

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü 2017 yılından bu yana düzenlediği Kültür Sanat Konuşmaları Serisinin 2020 yılında ilk etkinliğini ünlü yazar Ayfer Tunç ile 12 Mart’ta gerçekleştirdi.

Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş’un açış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Tunç’un  Istros Books yayınevi tarafından İngilizcesi basılan ‘Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi’ isimli kitabı ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirildi.

Istros Books yayınevinden Susan D. Curtis’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Tunç, İngilizceye tercüme edilen ilk kitabı olan ‘Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi’ nin yazılış hikâyesini, kitapta yer alan karakterleri ve mekânları dinleyicilerle paylaştı. Osmanlı Döneminde Samsun’da Türk, Ermeni ve Rumların birlikte açtığı ve daha sonra akıl hastanesine dönüşen bir hastaneden yola çıkarak romanına başladığını ve kitabında gerçek karakterlere de yer verdiğini belirtti.

Çok karakterli romanlarda bu yöntem izlendiğinde okuyucuların karakterleri öğrenmesi ve hatırlamasında daha etkili olduğunun altını çizdi. Renkli ve fazla karakterlerin yer aldığı romanda okurların memleketinden insan manzaraları bulduklarını ifade etti.  

Kitabın Türkçesinden bir bölümü yazar Ayfer Tunç, İngilizcesinden bir bölümü ise tercüman Feyza Howell dinleyiciler için okudu. Soru cevap bölümü ile biten söyleşinin ardından yazar kitabını okuyucular için imzaladı.