Londra Yunus Emre Enstitüsünde Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe kurslarını tamamlayan öğrenciler, 24 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldılar.

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki dönem halinde gerçekleştirilen Türkçe kurslarının 2015-2016 döneminde yaklaşık 120 öğrenci eğitim gördü. Alanlarında uzman ve deneyimli okutmanlar tarafından verilen ve çeşitli etkinlikler ve etkileşimli yöntemlerle desteklenen Türkçe kurslarında dönem sonu itibariyle başlangıç, orta ve ileri düzeyleri başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazandı.

Avrupa Dil Portfolyosu’na göre A1, A2, B1, B2 ve C1 düzeylerinde eğitim alan ve gerçekleştirilen sınavları başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını T.C. Londra Büyükelçilik Müsteşarı Cem Işık, Eğitim Müşaviri Necip Demirci, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Danışma Kurulu Üyesi Necmi Akçay ve Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Karakuş’un elinden aldılar.

Enstitü Müdürü Mehmet Karakuş’un açılış konuşmasıyla başlayan törende Türkçe kursunun bu dönemki en başarılı öğrencilerinden Leon Aslanov ve Iskandar Ding, kurs deneyimlerini ve heyecanlarını Türkçe yaptıkları sunumda paylaştılar.

Konuşmaların ardından, katılımcılara 2015-2016 dönemi Türkçe kursu hatıralarından oluşan bir film gösterildi. Filmde Türkçe kursuna katılan öğrencilerin kurs boyunca hissettikleri aile sıcaklığı, samimi ortam ve nitelikli eğitime ilişkin ifadeleri izleyenler tarafından ilgili gördü.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Londra’da 6 yıldır düzenlenen Türkçe kurslarının Eylül ayında başlatılacak olan yeni kurları önümüzdeki dönemde de kültürel etkileşimin güçlenmesine ve Türkçenin çok kültürlü bir dünya şehri olan Londra’da ilgililere ulaşmasına imkân sağlayacak.