Londra Yunus Emre Enstitüsünde Yeni Dönem Kursları

Yazıcı-dostu sürüm

 

Yunus Emre Enstitüsü Türkiye'yi, kültürel mirasını, Türk dilini, kültürünü ve sanatını çeşitli etkinliklerle tanıtmaya devam ediyor.Enstitünün Londra’daki merkezi bu sene de bir çok kurs seçenekleriyle yabancıların ve Türklerin buluşma noktası olacak. 

 

Türkçe Kursları

25 Eylül’de başlayan ve sonbahar ve bahar olmak üzere iki dönem düzenlenen Türkçe kursları farklı ülke, yaş ve mesleklerden farklı ilgi alanlarına sahip insanları bir araya getirmeye, kültürel etkileşimin güçlenmesine ve Türkçenin çok kültürlü bir dünya şehri olan Londra’da ilgililere ulaşmasına imkân sağlıyor.

Ebru Atölyeleri

6-7 Ekim tarihlerinde 2 gün boyunca Ebru sanatçısı Miki Oshita yönetiminde gerçekleşen atölyede katılımcılar ebru sanatının incelikleri ve tekniklerini öğrenerek atölye boyunca bir çok uygulama yapma imkanı buldu. Atölye çalışmasının devamı da yıl içerisinde iki defa daha olacak. İkinci atölye çalışmasının 11 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanırken bir sonraki etkinliğin ne zaman olacağını Enstitü yakın zamanda duyuracak.

 

Hat Kursu

Merkezde düzenli olarak 4 yıldır Gulnaz Mahboob yönetiminde hat kursu da düzenleniyor. Bu sene de 14 Ekim’de meraklısıyla buluşan kursta 10 hafta boyunca Arap harfleri ile güzel yazma sanatının başlangıç seviyesinde inceliklerini öğrenilecek. Aralık ayında bitecek olan ilk dönemin ardından yeni dönem Şubat ayında başlayacak.

Ney Kursu

Neyzen Murat Ferhat Yegül tarafından verilen dersler 14 Ekim tarihinde başladı ve 8 hafta sürecek kursta bu dönem de başlangıç ve orta seviyede iki sınıf yer alıyor.

Tezhip Atölyesi 

Ayesha Gamiet yönetiminde beş gün boyunca yoğunlaştırılmış atölye çalışması gerçekleştirilecek. Yüzyıllardır el yazmalarını süslemek ve güzelleştirmek için başvurulan sanatın önemli geometrik ve çiçek motifleri öğrencilere gösterilecek ve onlardan yazma kalıplarını oluşturup analiz ederek yeni güzel sayfalar oluşturmaları istenecek.

Kurslarla ve diğer kültürel etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için;

e-posta: londra@yee.org.tr

Tel: 0207 387 30 36

Adres: 10 Maple Street, London W1T 5HA

        /yeelondra