Londra’da Açık Avrasya Kitap Forumu ve Edebiyat Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Açık Avrasya Kitap Forumu ve Edebiyat Festivali önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da Londra Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ve ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

25-28 Kasım tarihleri arasında yapılan etkinliğin açılış töreninde konuşma yapan festivalin organizatörü Avrasya Girişimciler Derneği Başkan Yardımcısı Marat Akhmedjanov, bu yılkı etkinliğin serinin beşincisi olduğunu ve bunlardan üçünün Londra Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştiğini belirterek Enstitüye desteklerinden dolayı teşekkür etti.  Akhmedjanov ayrıca bu yılkı etkinlikte 60’ın üzerinde yeni kitap olduğunu, katılan yazar sayısının arttığını, Avrasya dışında İngiltere başta olmak üzere başka bölgelerden de yazarların katıldığını ve geçen her sene etkinliğin kapsadığı coğrafyanın büyüdüğünü söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış törenine T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’i temsilen katılan Müsteşar Cem Işık, birçok önemli ismi bir araya getiren bu etkinliğin Yunus Emre Enstitüsü çatısı altında yapılmasının bölgeyle güçlü ilişkilerin göstergesi olduğunu söyledi.

Dört gün süren etkinlik boyunca Avrasya toplulukları ve edebiyatıyla ilgili çok sayıda toplantılar, kitap tanıtımları, yazarlarla söyleşiler, müzik dinletileri gerçekleştirildi.