"Öz-yetişim Kavramının Yurt dışında Okuyan Türk Öğrenciler Üzerinden İncelenmesi" Dijital Semineri Gerçekleşti

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsünün Genç Akademisyenler Seminerler Serisinin dijital ortamda düzenlenen ikinci etkinliğinde Oxford Üniversitesinde doktora öğrencisi olan Yusuf İkbal Oldaç “Öz-yetişim” (self-formation) kavramını yurt dışında eğitim gören Türk öğrenciler (lisans-yüksek lisans-doktora) üzerinden ele almıştır.

Turgay Durak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Oldaç; Azerbaycan (Bakü), Bulgaristan (Sofya), Almanya (Berlin) ve İngiltere’de (Londra) eğitim gören 50 mezun Türk öğrenci ile yapılan görüşmelerin tematik analizlerini dinleyicilerle paylaşılmıştır.

Programda “öz-yetişim” konusu Türkiye'nin uluslararası yüksek öğretim mezunlarının ev sahibi ülkede; eğitim, kendilerini yetiştirme, sosyal ve kültürel hayata uyum süreçleri entegrasyon, asimilasyon, ayrışma ve marjinalleşme kavramları üzerinden anlatılmıştır.

Öğrencilerle görüşmelerden örneklerin verildiği konuşmada eğitim görülen ülke ile Türkiye arasında ekonomik, siyasi ve sosyal hayatta fırsatlar ve imkânların karşılaştırmalarına da yer verilmiştir.

Programda ayrıca öğrencilerin eğitim hayatları boyunca kazandıkları deneyimlerinin Türkiye’ye ve topluma; sosyal, ekonomik ve kültürel alanlardaki katkılarından bahsedilmiştir. Etkinlik soru cevap bölümü ile sona ermiştir.

Programı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz. 

https://www.facebook.com/yeelondra/videos/273632230450687/