Sanatçılarla Söyleşiler: Laurelie Rae

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leighton House Müzesinin birlikte organize ettiği “Sanatçılarla Söyleşiler” programının 14 Temmuz’daki üçüncü etkinliğine seramik sanatçısı Laurelie Rae konuk oldu.

 

Charlotte Villiers’ın moderatörlüğünde yürütülen programda, Rae İznik seramik sanatı ile buluşma hikayesini dinleyicilerle paylaştı. Annesi de seramik sanatçısı olan Rae, ailesinin farklı sanatlara duyduğu ilginin sanatsal bakış açısını geliştirmeye katkı sağladığını ve yeni fırsatlar yarattığı için seramikle çalışmayı sevdiğini dile getirdi.  Devamında sanattaki eğitim sürecini, seramik sanatında kullanılan motif ve renkleri eserlerinden örneklerle açıkladı.

 

İngiltere'deki The Prince's Foundation School of Traditional Arts'ta yüksek lisansını bitirdikten sonra Türkiye’ye geldiğini, 2014 yılından bu yana İstanbul’da yaşadığını ve seramik dersleri verdiğini, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde geleneksel ve modern sanat dallarıyla ilgili akademik ve pratik çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

 

Etkinlikte ayrıca, Sabancı Üniversitesinde ve çeşitli ülkelerdeki müzelerle yaptığı projeleri ile birlikte 3 yıl önce başladığı Müslüman kadın seyyahların hikayelerine yer verdiği minyatür projesinden de bahsetti. Tarihin sayfalarında unutulmuş Müslüman kadın seyyahların hatıralarını, çizdiği minyatürlerle günümüze taşıdığını ifade etti.

 

Etkinlikte ayrıca, Türkiye’de yer alan eserleri inceleyerek hazırladığı ve 2015 yılında yayımlanan “Islamic Art & Architecture: Memories of Seljuk & Ottoman Masterpieces” kitabını  bölümlerinden örnekler göstererek anlattı.  

 

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leigthon House Müzesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayımlanan söyleşi soru cevap bölümü ile sona erdi.

 

Etkinliği izlemek için:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ijql_Owtx-4

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü bu yıl altıncısı düzenlenen  30 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen...

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leighton House Müzesi’nin organize ettiği, Türkiye'nin geleneksel sanatlarının önemli...

 

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leighton House Müzesi’nin organize ettiği, Türkiye'nin geleneksel sanatlarının...