Türk Müziği Tanini Trio ile İskoçya'daydı

Yazıcı-dostu sürüm

18 Şubat’ta gerçekleştirdiği konser ile Londralılara Türk müziğiyle dolu keyifli bir akşam yaşatan klasik Türk müziği grubu Tanini Trio, 20 Şubat 2015 saat 20.00’da Glasgow Royal Concert Hall’daki konser ile İskoçya’daki dinleyicilerle buluştu.

Tanini Trio, Büyük Britanya’daki ikinci durağı olan Glasgow’da verdiği “Dokunuşlar” isimli konserde, Londra’da da olduğu gibi Mesud Cemil’den Astor Piazzolla’ya, Tchaikovsky’den Tanburi Cemil Bey’e çok çeşitli eserleri içinde barındıran geniş bir repertuvar ile dinleyici karşısına çıktı. Grup üyeleri Tahir Aydoğdu (kanun), Bilgin Canaz (ney) ve Hakan A. Toker (piyano) sergiledikleri başarılı performans ile Glasgow’da da katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Edinburgh Başkonsolosluğu, Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen konsere, T.C. Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut, Glasgow Belediye Başkanı (Lord Provost) Sadie Docherty, South Ayrshire Belediye Başkanı Helen Moonie, İskoç Parlamentosu milletvekilleri Hanzala Malık ve Anne McTaggart, bazı belediye meclisi üyeleri ile Almanya Başkonsolosu, Avusturya Fahri Konsolosu ve Rusya Başkonsolos Muavini’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili, sanat ve akademi çevrelerinden temsilciler ile Türk ve yabancı müzikseverler katıldı.

Tanini Trio Grubu, Glasgow’daki konseri öncesinde T.C. Edinburg Başkonsolosluğu tarafından Edinburgh Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte ise katılımcılarla Türk müziği üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 19 Şubat 2015 tarihinde saat 19:00’da düzenlenen söyleşi grup tarafından gerçekleştirilen bir mini konser ile sonlandırıldı.