Türk Müzik Grubu Tanini Londra’da Gönüllere Dokundu

Yazıcı-dostu sürüm

Londra’nın seçkin konser salonlarından Kings Place’te sahne alan enstrümantal müzik grubu Tanini Trio dinleyicilere unutulmaz bir müzik akşamı yaşattı.

“Dokunuşlar” isimli konserde Mesud Cemil’den Astor Piazzolla’ya, Tchaikovsky’den Tanburi Cemil Bey’e geniş bir yelpazede seçkin eserlere yer veren grup Türk ve Batılı ezgilerin kalplere dokunan bir sentezini sundu. Kendilerine özgü yorumlarıyla King’s Place konser salonunu dolduran yüzlerce müzikseveri mest eden Tanini Trio üyeleri Tahir Aydoğdu (kanun), Bilgin Canaz (ney) ve Hakan A. Toker (piyano) dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Londra Büyükelçiliği ve Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen konsere aralarında TC Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, TC Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Uruguay’ın Londra Büyükelçisi HE Fernando Lopez Fabregat, Güney Kore’nin Londra Büyükelçisi HE Sungnam Lim, World Petroleum Council Direktörü Pierce Riemer’in de bulunduğu kordiplomatik, finans, sanat ve akademi çevrelerinden temsilciler ile Türk ve yabancı müzikseverler katıldı.

Konserden sonra beğeni ve tebriklerini ifade eden dinleyicilerle basın mensuplarına Londra Kültür ve Turizm Ataşesi Ali Selçuk Can şunları ifade etti: "Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği olarak Türk kültürünü ve müziğimizi Londra`daki müzikseverlerle buluşturmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yıl içerisinde benzer etkinlikler ile ülkemizin değerlerini İngiltere kültür ve sanat sahnesine taşımaya devam edeceğiz."

Yunus Emre Enstitüsü Londra Müdürü Mehmet Şen de: “Yunus Emre Enstitüsü olarak ülkemizin değerli sanatçılarının geleneksel ve modern unsurları harmanlayarak ürettiği muhteşem yorumlarının Londra'ya taşınmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kültürler arasında bir köprü vazifesi gördüğümüze inanıyoruz.” dedi.

Grubun Londra’dan sonra Büyük Britanya’daki ikinci durağı Glasgow olacak. Tanini Trio Glasgow’da Royal Concert Hall’da 20 Şubat 2015 Cuma günü saat 19.30’da Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Edinburgh Başkonsolosluğu ve Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin katkılarıyla sahne alacak.