Türk Sanatları Atölye'de

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü zenginleştirilmiş içeriği ve mozaikten minyatüre, tezhipten ebruya Türk el sanatlarını tanıtan çeşitli atölyeleriyle bu yıl da Londra El Sanatları Haftası’nda yerini aldı.

Londra Yunus Emre Enstitüsünün ikinci kez katıldığı organizasyonda, kendini profesyonel olarak geliştirmek isteyen ya da bu deneyimi bir defa da olsa yaşamak isteyenler için 6 farklı dalda geleneksel Türk sanatları atölyesi düzenlendi.

Seramik tasarımı, hat, minyatür, ebru, mozaik ve tezhipten oluşan Türk el sanatları, birbirinden tecrübeli ve yetenekli sanatçıların yönetiminde 30 ayrı atölye ile ilgilisiyle buluştu.

Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hattat Hasan Çelebi’nin öğrencisi Hattat Gülnaz Mahboob düzenlenen atölyede hat sanatının inceliklerine dair bilgiler verirken Müzehhip Hanifi Dursun’un öğrencisi, Woking Art Society ödüllü Tezhip Sanatçısı Nagihan Seymour geleneksel ve modern motiflerden örnekler sundu. Deneyimli Ebru Sanatçısı Hayrettin Kozanoğlu sanatseverlere su yüzeyinde boyama ve kağıda aktarmanın  yöntemlerini gösterdi. Seramik Sanatçısı Mustafa Caner Kurt, Mozaik Sanatçısı Mehmet Hakan Demirok ve Minyatür Sanatçısı Fatoş Aslanoğlu’nun da katıldığı Londra El Sanatları Haftası atölyeleri 8-12 Mayıs tarihleri arasında Londra Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Bu yıl beşinci kez Londralılarla buluşan Londra El Sanatları Haftası, her yıl birbirinden renkli atölyelere, dünya markası haline gelmiş tasarımlara, ünlü sanatçılara ve tasarımcılara ev sahipliği yapıyor. Festivalde bu sene dünyanın her yerinden 240 tanınmış ve yeni çıkan markalarla, galeriler yer aldı. Londra El Sanatları yetkilileri, organizasyon boyunca bu yıl da hayal gücünün, yaratıcılığın, tutku ve becerinin altının çizildiği birçok programla, geniş çapta bir katılımcıya ulaştı.  Dünyaca ünlü tasarımcı ve sanatçıların da ağırlandığı festivalde, kendi işini kurmak, sanatını, zanaatını geliştirmek isteyenler de, işinin ustası isimlerle tanışma ve atölyelerinde eğitim alma fırsatı buldu.