Yazarlarla Buluşma Serisi 2: Bilinç ve Yaratıcılık

Yazıcı-dostu sürüm

Yazarlarla Buluşma Serisi 2: Bilinç ve Yaratıcılık

Yazarlarla buluşma serisinin ikincisi 14 Mart 2018 Çarşamba akşamı Londra Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşti. Dr. David Parry’in yönetiminde gerçekleşen “Bilinç ve Yaratıcılık” başlıklı söyleşide Anthony Peake, Stephen M. Bland ve Andrew Rea konuşmacı olarak yer aldı.

Söyleşinin ilk konuşmacısı, ölüm sonrası yaşam ve bilinç üzerine çalışmalarıyla tanınan Anthony Peake oldu. Yaratıcılık ve bilinç kavramlarını gerçek yaşamdan örnekler vererek kısaca tanımlayan Peake, modern bilimin, bilinç kavramının çok uzağında olduğunu belirterek ölüm ve yaşam üzerine yazdığı kitaplarında bu kavramları tartıştığını ifade etti.

Tiyatro oyun yazarı ve yönetmeni Andrew Rea ise mimarlık geçmişinden bahsederek başlığı konuşmasını Anglo-Sakson döneme atıfta bulunan şiirleri ile sürdürdü.  “Şubat” isimli şiirini katılımcılarla paylaşan Rea, yazmış olduğu diğer şiirlerinden de bahsetti. Şiirlerini yazmadan önce düşüncesinde resimler çizdiğini ve bu resimlere göre şiirini oluşturduğunu belirten Rea, bunu yaparken bilinç ve akıl arasında nasıl bir bağ kurduğunu da aktardı.

Söyleşinin son konuşmacısı Kafkaslar ile Orta ve Güney Asya üzerine çok sayıda gezi yazıları bulunan Stephen M. Bland oldu. Bland, Kafkaslar ile Orta ve Güney Asya’nın önemli şehir ve bölgelerini yaratıcılık ve bilinç bağlamında anlattı.

Serinin ikinci buluşması dinleyicilerin soru-cevap bölümünde yazarlara merak ettiklerini sorması ile son buldu. Serinin üçüncü buluşması, Nisan ayında gerçekleşecek.