Kemal Giray ile İmza Günü ve Söyleşi: “1. Dünya Savaşı Süresince Osmanlı Cephelerindeki Savaş Esirleri’’

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 3 Şubat 2022 Perşembe günü saat 19.00'da koleksiyoner ve araştırmacı Kemal Giray’ın 1. Dünya Savaşı Süresince Osmanlı Cephelerindeki Savaş Esirleri adlı kitabı hakkında bir imza günü ve söyleşi düzenliyor. Giray’ın konuşması ile başlayacak etkinlik, soru-cevap kısmının ardından yazarın kitaplarını imzalamasıyla son bulacak.

Filatelist ve The Royal Philatelic Society London üyesi Kemal Giray’ın bu kitabı, 1. Dünya Savaşında Osmanlı cephelerinde esir düşenlere ait filatelik malzeme, mektup, kartpostal, orijinal fotoğraf ve diğer belgelere dayanıyor. Kitabın temel malzemesini oluşturan materyaller, yazarın yirmi beş yılı aşkın süren araştırmalarının sonucunda elde ettiği özel arşivinden titizlikle seçildi.

Kitap, Osmanlı Cephelerindeki savaş esirlerinin hayata nasıl tutunduklarını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Savaş esirlerinin günlük yaşamlarından kesitler sunan ve savaşın insan ruhunda bıraktığı derin izleri süren Kemal Giray, okuyucuya Büyük Dünya Savaşı'nın gün yüzüne çıkarılmamış insan hikâyelerini anlatıyor.

2015 yılında Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen “Passed by Censor: PoWs in the Great War on the Ottoman Front” adlı sergi, kitabın temelini oluşturdu. Birleşik Krallık Avam Kamarası'nda açılan sergi, hem büyük bir ilgiyle karşılandı hem de yazara bu kitap için ilham kaynağı oldu.

Birinci Dünya Savaşı'nın bu acı ve hüzün dolu hikâyesini, gün yüzüne çıkmamış kişisel belgelerin eşliğinde yazar Kemal Giray’dan dinlemek isteyenleri, Londra Yunus Emre Enstitüsüne bekliyoruz.

Etkinliğe katılım ücretsiz olmakla birlikte önceden rezervasyon yapılması zorunludur. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi ve kayıt için lütfen Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün web sitesini ziyaret edin: https://yeelondon.org.uk/. Daha fazla bilgi için lütfen londra@yee.org.tr adresine e-posta gönderin.

Bu etkinlik ayrıca Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün Facebook ve YouTube hesaplarından da canlı olarak izlenebilecektir.

Etkinlik: İmza günü ve söyleşi: 1. Dünya Savaşı Süresince Osmanlı Cephelerindeki Savaş Esirleri

Tarih: 3 Şubat 2022 Perşembe

Saat: 19:00 (İngiltere saati)

Yer: 10 Maple Street, Londra, W1T 5HA

Katılım ücretsizdir.