“Yağmurlarda Yıkansam” Filmi Londra’da Gösterildi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve King’s College London iş birliği ile ödüllü Türk filmi “Yağmurlarda Yıkansam”, 3 Kasım Cuma akşamı Londralı sinemaseverlerle buluştu.

Beğeniyle izlenen filmin hemen ardından yönetmen Gülten Taranç ile gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde izleyiciler filme dair merak ettiklerini sordular.

Etkinliğin açılış konuşmasını King’s College öğretim üyesi Dr. Iain Robert Smith yaparken söyleşi bölümünün moderatörlüğünü Kadın ve Türk Sineması (Woman and Turkish Cinema) kitabının yazarı East Anglia Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Eylem Atakav üstlendi.

Taranç, sahnelerde kadına karşı şiddeti nasıl ele aldığında dair açılamalarda bulunurken şiddete karşı olduğu kadar bunun sergilenmesine de karşı olduğunun altını çizdi. Feminizm hakkında düşünceleri de sorulan yönetmen, feminist bir yönetmen olmadığını daha çok kadın bir yönetmen olarak anılmak istediğini belirtirken, kadına şiddet konusuna yönelmesinin kendiliğinden geliştiğini söyledi. Moderatör Atakav ise gelen sorulara istinaden Türk sinemasının 1980 sonrası politika konularından uzaklaşmak adına kadın konularına daha çok yönelmeye başladığını belirterek kısa bir sinema tarihi bilgisi verdi.

Filmin oyuncularından Gülçin Çakır’ın da katıldığı etkinlikte sinemaseverler, yeni bir film izlemiş olmanın yanında soru-cevap bölümüyle birlikte filmin çekiliş süreci ile yönetmenin deneyimleri ve gelecek planları hakkında birçok şey öğrendi.