Hattat Hasan Çelebi Hat Kursu Sertifika Töreninde Kursiyerlerle Sohbet Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından 7 Ekim - 9 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Hat kursu, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Hat sanatına giriş mahiyetinde düzenlenen kursta öğrenciler, Osmanlı geleneğinde İslam hatlarını uygulamak için kullanılan geleneksel alet ve malzemeleri tanıyıp nasıl kullanıldıklarını tecrübe ettiler. Temel alfabe formlarını kurs boyunca uygulama fırsatı bulan kursiyerler, on haftalık yoğun ders programının ardından eğitimlerini tamamladılar.

Eğitim dönemini başarıyla tamamlayan öğrenciler son derste sertifikalarını almanın yanı sıra Hat sanatının yaşayan büyük ustası Hasan Çelebi ile tanışma imkânı da yakaladılar. Hattat Hasan Çelebi ile internet üzerinden görüntülü sohbet eden öğrenciler üstadın kişisel tecrübelerinden istifade ederken Hat sanatın incelikleri üzerine konuşma fırsatı yakaladılar. Sohbetinde, hayattaki en büyük projesinin öğrencileri olduğunu dile getiren Hattat Hasan Çelebi ise Londra’da Hat sanatının devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hat Kursu

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde 3 yıldır düzenli olarak devam eden Hat kursu, 2018 yılında da devam edecek. 3 ayrı dönemde gerçekleştirilecek olan program kapsamında kursiyerler, başlangıç ve orta düzey olarak iki ayrı sınıfta eğitim görecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere program sonunda sertifikaları takdim edilecek.