Londra Yunus Emre Enstitüsünde İlk Keçe Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 16 ve 17 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen keçe atölyelerine ev sahipliği yaptı. Atölyeler, Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Berna İleri yönetiminde gerçekleştirildi.

İngiltere’de Türk kültürünü ve değerlerini tanıtmak ve dostluk köprüleri kurmak amacıyla 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Londra Yunus Emre Enstitüsü, ilk kez gerçekleştirdiği keçe atölyesi ile yaptığı etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Dr. Berna İleri’nin gözetiminde gerçekleştirilen keçe atölyesine, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır ve aynı fakültede öğretim görevlisi olan Dr. Jovita Sakalauskaite de eşlik etti.

Yoğun ilgi gören atölyede Türk geleneksel sanatlarının örnekleri ile birlikte temel keçe işleme teknikleri hakkında bilgi alan katılımcılar, uzman öğreticiler gözetiminde ilk keçelerini yaptılar.

Ney, ud, hat, tezhip, ebru ve çini gibi artan kurs yelpazesiyle sanatseverleri de bir araya getiren Enstitü, 9-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Londra El Sanatları Haftasına hazırlanırken, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ile yapılan iş birliği çerçevesinde İznik çinisi ve ebru atölyelerinin yanı sıra Keçe atölyelerine de yer verecek.