“Seslerin Cemi” Konser Dizisi

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü 16 Kasım’da Londra’da, ardından 18 Kasım’da Dublin’de Tambur Üstadı Özer Özel ve Bağlama Ustası Coşkun Karademir ile düzenlediği konserlerle müzikseverleri bir araya getirdi. Sanatçıların tambur ve bağlamanın muhteşem uyumunu eşsiz bir performansla ortaya koydukları konserlerde dinleyiciler unutulmaz bir müzik şöleni yaşadı.

Sanatçılar, hem yaşadıkları topraklarla kurdukları bağı hem de enstrümanları üzerindeki muhteşem hâkimiyetlerini ile dinleyicileri farklı bir yolculuğa çıkardı.

Seslendirilen eserler arasındaki “Elif Dedim Be Dedim”, “ Uzun İnce Bir Yoldayım” , “Bir Fırtına Tuttu Bizi”, “ Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun”, “Yazımı Kışa Çevirdin”, “O Sen Misin”, “Hak Yarattı Alemi Aşkına Muhammedin” ve “Daha Senden Gayrı Aşk Mı Yoktur” un da aralarında bulunduğu Anadolunun kadim ezgileri dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

Sanatçılar arasındaki muhabbetin dinleyicilere de ulaştığı, bağlama ve tamburun uyumunun çok beğenildiği konserlerde ayrıca, geleneksel enstrümantal eserler ve klasik Türk müziğinden şarkıların bir arada olduğu Türk müziği ziyafeti izleyicilerle buluştu.

Her iki şehirde düzenlenen konsere çok sayıda yabancı müzikseverin yanı sıra; iş, sanat, bürokrasi ve diplomasi kesiminden de dinleyiciler katıldı. Dublin’de düzenlenen konser öncesinde T.C. Dublin Büyükelçisi Sayın Levent Murat Burhan’ın da katıldığı resepsiyon düzenlendi.

Londra Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla, Türk Hava Yolları ve T.C. Dublin Büyükelçiliği’nin desteğiyle Londra’da ve Dublin’de birlikte ilk konserlerini veren Özer Özel ve Coşkun Karademir, Anadolu’nun seslerini sanatseverlerle buluşturdu.