Türk Sanatçılar Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu’ndan Türk sanatına Hizmet

Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu ve Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından Birleşik Krallık’ta yaşayan Türklerin sanat eserlerinden oluşan bir sergi düzenlendi.

23 Ocak akşamı ön gösterim töreni yapılan serginin ev sahipliğini Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Londra Başkonsolosluğu üstlendi. “Gelin Sanatla Buluşalım” başlıklı sergi, Aralık ayında yapılan seçmelerin ardından 21 sanatçının sergilenmeye değer görülen 48 eserinden oluşuyor. 

Koordinatörlüğünü Ayşe Gökçen Yücel’in,  editörlüğünü Yunus Emre Karadağ üstlendiği sergide Dilek Yalçın, Meral Veli, Ece Turaman, Hacer Öztürk, Armağan Üçok Gönenç, Mehmet Hakan Demirok gibi Birleşik Krallık‘ta ikame eden sanatçıların her biri karma teknik ve temadaki eserleri yer alıyor.

Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Londra Yunus Emre Enstitüsü müdürü Dr. Mehmet Karakuş, amaçlarının öncelikli olarak Birleşik Krallık ’ta yaşayan Türk sanatseverlere, amatör ya da profesyonel, eserlerini sergilemeleri için bir fırsat tanımak ve onların bir araya gelip tanışmasına vesile olmak olarak özetledi.  Karakuş sözlerine, “Bugün kıymetli sanatçılarımızın eserleri Londra’da tüm sanatseverlerin beğenisine sunulmuş oldu. Amacımız sizleri bir araya getirmek, tanış olmanıza katkı sağlamak, tecrübelerinizi birbirinizle paylaşabilmeniz için bir ortam oluşturmaktı. Amatör sanatçılarımıza bir heyecan kazandırmak, profesyonellerimize yardım ellerini uzatabilmeleri, mentor olabilmeleri için bir alan açmaktı. Ümit ediyoruz bu niyetler başarı ile taçlanacaktır. Bugün, ulaştığınız bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” diyerek devam etti. 

Açılışta konuşan Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolu Çınar Ergin de, Birleşik Krallık’ta yaşayan ve toplumsal hayatın her alanında yoğun faaliyette bulunan canlı bir Türk toplumu bulunduğunu ifade ederek, söz konusu sergiyle bu üyeleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ergin konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Belirtmek isterim ki, bu sergi bir yarışma değildir. Amacımız sanatla uğraşan ancak eserlerini sergileme imkânı bulamayan vatandaşlarımıza bir imkân yaratmak, amatör sanatçılarımızı teşvik ederken onların profesyonel sanatçılarımızdan ilham almalarına vesile olmak ve böylelikle toplumumuz arasındaki dayanışmaya katkı sağlamaktır. İçindeki dayanışma ve birliktelik ruhu kuvvetlendikçe, toplumumuzun Birleşik Krallık’taki görünürlüğü ve etkinliği de artıracaktır. Bu etkinliğin gerçekleşmesindeki desteği için Yunus Emre Enstitüsü’ne içtenlikle teşekkür ederim. En büyük teşekkürümü ise sanatseverlikleri, medeni cesaretleri ve toplumsal dayanışma bilinçleriyle çalışmalarını sergilenmek üzere gönderen sanatçılarımıza sunuyorum.” 

Londra Yunus Emre Enstitüsü sergi alanında, 22 Şubat tarihine kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek olan serginin açılışında, katılımcı sanatçılar birer plaketle ödüllendirildi.