Yemenli Çocuklar için Resim Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü Yemen'de yaşanan iç savaş ve açlık sorununa dikkat çekmek üzere, Londra`da yasayan farklı milletlerden çocukların bir araya geldiği bir resim atölyesi düzenledi.

Gazeteci ve Ressam Dilek Yalçın’ın yönetiminde 13 Temmuz Cumartesi günü, Londra Yunus Emre Enstitüsünün öncülük ettiği bir sanat projesi kapsamında yapılan atölyeyle, 2015'ten beri Yemen'de devam eden ve ülkede savaş koşullarından kaynaklı açlık dolayısıyla binlerce çocuğun ölümüne neden olan insani krize dikkat çekmek amaçlandı. Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevinin raporuna göre, ülkede her on dakikada bir Yemenli bir çocuk yetersiz beslenme yüzünden hayatını kaybediyor.

Yunus Emre Enstitüsü ve genç ressamlardan oluşan Küresel İyilik İçin Sanat platformu iş birliğiyle gerçekleşen proje ile konuyu ana akım medyanın gündemine taşımak ve Yemenli çocukların durumuna dikkat çekmek amaçlanıyor. 

Yapilan resimler ilerleyen haftalarda Londra Belediye Binasi City Hall`da sergilenerek, Londralilarin ve uluslararsi medyanin da dikkatine sunulacak. 

Dilek Yalçın

Atölye çalışmasını yürüten Dilek Yalçın, Uluslararası ilişkiler eğitiminin ardından Ortadoğu'da ve çeşitli ülkelerde bir süre muhabirlik yaptıktan sonra, Londra'da University of Arts London Üniversitesinde resim alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

Londra'daki eğitimi sırasında genç ressamların katılımına açık bir platform olan Küresel İyilik İçin Sanat platformunu kuran Yalçın, özellikle savaş travması ve göç yaşamış çocuklar için düzenleyeceği atölyelerle, onlara yeniden umut vermeyi amaçlıyor.