Kitap Tanıtımı ve Söyleşi: Luc Ferier-Bilinmeyen Düşüş

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü Yazarlarla Buluşma programı kapsamında 6.sı düzenlenen etkinlikte Unutulan Kahramanlar 14-19 Vakfı Kurucu Başkanı ve Yazar Luc Ferier’i konuk etti.

Birinci Dünya Savaşı’nda Müslüman askerlerle itilaf kuvvetleri arasında gelişen insani ilişkisini konu alan Unknown Fallen (Bilinmeyen Düşüş) kitabı Londralı kitapseverlerle buluşturdu.

Söyleşi, Yazar Luc Ferier’in kitabıyla ilgili kısa girişi ve evrensel değerlere yaptığı vurgu ile başladı. Ferier kitabıyla ilgili olarak, konuyu ele almasının başlıca amacının 1. Dünya Savaşı’nda yer alan ve sayıları neredeyse 4 milyonu bulan Müslüman asker ve isçilerin, İtilaf kuvvetleri içerisinde kendi değerlerinin muhafaza ederek nasıl bir mücadele verdiklerini gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi. Ferier, bu çalışmanın aynı zamanda Avrupa’da Müslüman karşıtlığının arttığı bir dönemde, farklı dil ve kültürlere sahip insanların arasında dostlukların gelişmesine katkı sağlayacak dinamiklerin de gün yüzüne çıkmasına sebep olacağını belirtti.