Londra El Sanatları Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü bu yıl altıncısı düzenlenen  30 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Londra El Sanatları Haftası'na katıldı.

Üç yıldır mozaikten minyatüre, tezhipten ebruya Türk el sanatlarını tanıtan Yunus Emre Enstitüsü bu yıl Tezhip sanatı üzerine odaklandığı programıyla 4 farklı desende toplam 10 ayrı çevrim içi atölye düzenledi.

250den fazla tanınmış kurum ve sanatçının yer aldığı Londra El Sanatları Haftası'nda çevrim içi yapılan atölyelerle sadece İngiltere’den değil dünyanın farklı yerlerinden de katılım sağlandı. Atölyelerde Müzehhip Hanifi Dursun’un öğrencisi, Woking Art Society ödüllü Müzehhibe Nagihan Seymour geleneksel ve modern motiflerden örnekler sundu.

Hayal gücünün, yaratıcılığın, tutku ve becerinin altının çizildiği festivalde dünyaca ünlü tasarımcı ve sanatçılar da ağırlandı. Kendi işini kurmak, sanatını, zanaatını geliştirmek isteyenler de, işinin ustası isimlerle tanışma ve atölyelerde eğitim alma fırsatı buldu.

 

 

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leighton House Müzesinin birlikte organize ettiği “Sanatçılarla Söyleşiler” programının...

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leighton House Müzesi’nin organize ettiği, Türkiye'nin geleneksel sanatlarının önemli...

 

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Leighton House Müzesi’nin organize ettiği, Türkiye'nin geleneksel sanatlarının...